kolmapäev, 8. oktoober 2014

Tulevikuettevõtete tutvustamine

Ettevõtete tutvustused valmisid rühmatööna eesti keele tunnis.

TROOPIKAMAJA koosneb müügimajast ja kolmest kasvuhoonest. Puidust müügimaja kütavad päikesepaneelid. Tootmiseks vajalikud kasvuhooned on klaasist.
Kasvatatakse troopilisi taimi ning tegeletakse ka uute sortide aretamisega. Seemned ja istikud ostetakse välismaalt. Kasvatatud taimi müüakse koha peal. Ettevõttes töötavad aednikud, bioloog ja müügimees. Troopikamaja ümbruses on mets. Hoonete ümbrust kaunistavad kevadest sügiseni meie kliimasse sobivad troopilised taimed.






MAITSESTATUD PIIMA KOMBINAAT hakkab Suure-jaanis tootma maitsestatud piima. Ettevõte koosneb kahekorruselisest tootmis- ja külmhoonest, laost ning kahest kasvuhoonest. Piimaveiste jaoks on ka karjamaa. haljastuses kasutatakse puid ja õuetaimi. Tootmiseks vajalik piim tuleb oma piimafarmist, maitsestamiseks vajalikud taimed kasvatatakse kasvuhoonetes.
Ettevõttes töötavad aednikud, lüpsjad, autojuhid, piima töötlejad ja maitsestajad. Tööliste jaoks on ettevõttes pesemis- ja riietusruumid ning söökla. Valmistoodangu vedu kauplustesse toimub firma transpordiga.




LOODUSLIKE MAIUSTUSTE tootmisega tegeletakse Suure-Jaanis. Vabrik koosneb kolmest hoonest: tootmishoonest, laohoonest ning kauplusest. Hooned on ehitatud puidust ning on ühekorruselised. haljastuses on kasutatud puid, põõsaid ja lilletaimi.
Tootmiseks vajalik tooraine kasvatatakse kohalike põllumeeste poolt ja korjatakse ümbruskonna metsadest. Ettevõttes töötavas meisterpagarid ja- kokad, müüjad, transporditöölised ja koristajad. Tooted valmivad individuaaltootmisega. Valmistatakse ainult looduslikke maiustusi. Ettevõte tegeleb ka tootearendusega. Valmistoodangu jaoks on ladu. Töötajate jaoks on pesemis- ja riietusruumid. Kaupa müüakse ettevõtte poes ning firma transporti kasutades varustatakse ka kohalikke kauplusi.



Puidust KANAFARM koosneb kolmest hoonest. Tootmishoone on kolmekorruseline, teised hooned on ühekorruselised. Hoonete ümber on kasutatud kõrghaljastust.
Ettevõttes kasvatatakse kanu ja toodetakse kanamune. Ettevõte tegeleb ka leiutamisega. Viimaseks leiutiseks on õhkpatjadel munakoguja. Kanad pesitsevad hoone kahel ülemisel korrusel. Munad kukutatakse mööda kogumistoru otse lattu. Kaup veetakse kauplustesse oma transpordiga. Tootmiseks vajalikud ruumid on kanala, kanade söökla ja ladu valmistoodangu jaoks. Kanade sööklas valmistatakse toit kanadele.
Farmis töötavad kanade eest hoolitsejad, laotöölised, kokad, autojuhid, müügijuhid. Töölistele on ehitatud söökla ja puhkeruumid.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar